Статии

Мястото където можете да научите повече за CRM бизнес решенията – анализи, мнения, новини и предстоящи събития.

04 октомври 2017

Qlik: Включване в Docker-ите

Поглед към архитектурата на хибридния облак на Qlik.
В предната статия за архитектурата на хибридния облак разгледахме в подробности микро услугите и контейнеризация и…., но какво всъщност означава всичко това?
Ще споделя някои визуализации, които са били представени на Qonnections – глобалната клиентска конференция на Qlik, която добави малко повече контекст към визията.
Чуха се много въпроси в Qonnections за хибридната визия и отговор на всички тези въпроси е да. Ето как се очаква бъдещото изграждане на “хибриден облак” да изглежда:

Сега нека да отидем зад кулисите. Видео клипът по-долу илюстрира контейнерите в движение по време на разгръщането на живи хибридни облаци и показва всички действащи машини, възли и задачи, работещи в реално време в множество среди едновременно. Всяка колона представлява физическа или виртуална машина и всяка задача на Qlik-машина представлява инстанция на конкретна услуга (или контейнер на докер). Обърнете внимание на движещите се задачи на Qlik двигателя:

Видеото показва няколко различни сценария за задачи с Qlik-двигател:

*Нов потребител отвори ново приложение, създава се нов контейнер ,който се и появява ( приложението се отваря в нов контейнер ) .

*Друг нов потребител иска достъп до приложение, което вече е отворено .Този потребител се пренасочва към същия контейнер ,използван и от други потребители (едно приложение, няколко потребители)

*Множество потребители предприемат едни и същи действия на няколко приложения, като например само за преглед или само за редактиране (множество приложения, един или няколко потребители)

*Потребителите затварят приложението и вече няма активни сесии в контейнера, така че той ще стане неактивен и ще бъде спрян (и изчезва) след определен период.

Тук се демонстрира как архитектурата поддържа визия на платформа, която безпроблемно се простира и еластично се мащабира в инфраструктурата.Само микро услугите ,които са по-специфични и се изискват от конкрени потребители ,се активират във всеки даден момент .Различните потребители имат достъп до различни услуги в различни среди – всичко това в рамките на едно единно решение.

И тъй като микро услугите са по-малки компоненти от цялата платформа, лесно е да ги сменяте с подобрени версии. Това означава непрекъснат цикъл на освобождаване, който ви дава по-бърза иновация. Вече е създаден Qlik Sense Cloud по този начин и в резултат на това непрекъснато се внедряват много други нови функции и конектори .

Повече за възможностите на Qlik Sense Cloud  се свържете с консултантите на Bizlink Solutions .

 

Qlik: Включване в Docker-ите
Предишна публикация Следваща публикация