Новини

Мястото където можете да научите повече за CRM бизнес решенията – анализи, мнения, новини и предстоящи събития.

27 юни 2018

Нова версия на Qlik Sense – водеща BI платформа

Преди няколко седмици се появи нова версия на Qlik Sense. Акценти в нея са:

Поддържана визуализация на данните с препоръки на Qlik Sense

Препоръките на Qlik Sense улесняват създаването на визуализации, като позволяват бързо плъзгане и преместване на полетата върху работния лист. Когнитивният двигател в Qlik, който събира познания от заредените данни и ги комбинира с най-добрите практики за визуализация на данни, също така предоставя на потребителя предложения и за диаграми.

Подобрена визуализация на картата

От тази нова версия на Qlik Sense се поддържат и някои нови функции при визуализиране на карти. Например множество слоеве и етикети за нива и точки. Освен това няма фиксирана горна граница за броя на обектите( държавите, разделенията, градовете и зоните с пощенски кодове), които могат да се търсят бързо и лесно. Кръговата селекция с измерване на разстоянието, контрол на листа, ограничение на увеличението и ред за теглене са също сред новите неща.

Свържете Qlik Sense Mobile App с външни приложения

Новата версия позволява на Qlik Sense Mobile App да взаимодейства с външни мобилни приложения, чрез персонализиран генериран URL адрес (“deep link”). Създадената връзка може да бъде интегрирана в съответното приложение с подходящи филтри.

Публикуването на приложения от Hub-а

От тази нова версия Qlik Sense, създадените приложения могат да се публикуват чрез всеки изглед, за който потребителят има достъп. След като публикувате приложение, то може да бъде преместено между всички изгледи, които потребителят може да използва.

Нов начин за контрол на размера на решетката

С новата версия авторът на приложение може да избира между три различни размера на решетката, когато създава нов работен лист. Размерите се делят на “малки”, “средни” и “големи”.

Числени съкращения

Отсега нататък е възможно да се индивидуализират валутните съкращения в режим “автоматичен” – например: хиляди, милиони, милиарди (вместо преди: k, M, B).
В допълнение към изброените функции, Qlik Sense предлага и други интересни нови възможности, като поддръжка на навигация от клавиатурата и преки пътища в Qlik Sense Hub или възможност анонимни потребители да отпечатват и експортират данни.

Нова версия на Qlik Sense – водеща BI платформа
Предишна публикация Следваща публикация