Статии

Мястото където можете да научите повече за CRM бизнес решенията – анализи, мнения, новини и предстоящи събития.

15 декември 2017

Микро – иновации в доклади и анализи

Прилагане на радикален подход към стария проблем

Преди 25 години един от водещите анализатори в света на BI е бил изправен пред предизвикателството  да анализира и обедини различни данни. За целта му е било необходимо да комбинира три технологии:
Докладът се изтегля от система, в която е записан
Скрепер, наречен “Монарх”, който дава форма на доклада
Таблици
Следващият месец процесът започва от начало, но с нови данни.
Работният поток е изглеждал така:

През последните две десетилетия е успял да усъвършенства работните потоци за себе си и своите служители. Но поглед назад и установяваме, че формулата не се е променила изобщо. Всъщност виждаме един и същ процес, който се повтаря отново и отново във всички компании и организации, с които комуникираме.Ето една картина на това, което изглежда днес, 25 години по-късно:


Системата за запис се е подобрила. Статичното отчитане сега е електронно и Monarch често е заменен с различни инструменти, включително ODBC връзки и макроси за електронни таблици. Въпреки че новите технологии се сменят, основният процес е почти идентичен.В продължение на повече от две десетилетия се опитваме да разрешим основния въпрос с концепцията на Е. Ф. Кодд за релационна база данни, а статичният характер на решенията, използващи този модел, доведе до култура, задвижвана от електронни таблици, която съществува в почти всяка организация. С други думи, не успяхме да се справим с по-трудните бизнес проблеми. Предварително обобщен доклад, ние го експортираме в електронна таблица, за да го разплетем на работния ни плот.В последната си блог публикация Доналд Фарър определя иновациите като “радикални нови отговори на основни въпроси”. Докато екипите изготвящи отчетите и IT отделите продължават да полагат големи усилия опитвайки се да се справят с крайни срокове, борейки се със статични доклади, създадени от множество източници на данни и комбинирането им. И това през всеки отчетен цикъл. Клиентите на Qlik заобикалят този процес и започват свой собствен път на иновации, който можем да наречем “Микроиновация”.

Какво могат “Микро-иновациите” в  изготвянето на  отчети и анализи:

Използването на Qlik за заместване на традиционния процес за изготвяне на  доклади е радикален нов отговор на основен проблем. Ето няколко интересни примера от практиката:
Старши директор във водеща световна финансова институция наскоро сподели пред публика, че вече не използват електронни таблици. Когато бе предизвикан от аудиторията, той все пак призна, че малка група все още ги ползват, но всички предизвикателства, свързани с отчети, анализи и доклади, се решават с помощта на Qlik.
Друг Директор от голяма регионална банка заяви, че Qlik е спасил организацията му. 36 000 часа годишно са спестени, чрез въвеждането на Qlik в цялата организация.
Трети директор в Sunset Policy , е елиминирал 63 процеса (процеси на изготвяне на доклади, анализи, кубове, статистически данни и много ръчни усилия) само с три Qlik приложения.

Този тип бизнес стойност не се постига чрез просто разширяване на 25+ годишния подход, базиран на заявките. Начело на традиционния подход застава платформата Qlik, задвижвана от нашия уникален асоциативен двигател.

Допълнителни доказателства за ползата и успехите, които имат Qlik клиентите, можете да откриете в най-голямото проучване извършено върху потребителите на BI софтуер “The BI Survey 17: The world’s largest survey of BI software users” , публикувано наскоро от BARC:
Qlik се класира # 1 в следните секции:

Изтеглете отчета и ще намерите споделените истории на клиентите. Истории като този пример:”Чудим се как комуникирахме (и оцеляхме) преди 25 години без мобилни телефони. Аз не мога да си спомня как сме успявали да свършим каквато и да е работа преди 5 години, преди да имаме Qlik.”Следващия път, когато се борите с електронни таблици, за да обработите традиционните доклади, отчети и анализи (и добавете “DataViz”, за да разширите проблема, вместо да го разрешите), предизвикайте вашата организация да приложи радикално ново решение на проблема и осъзнайте, – Микро-иновациите в областта на отчитането и анализирането са не само постижима, но и ще окажат много силно въздействие върху компанията ви.

Микро – иновации в доклади и анализи
Предишна публикация Следваща публикация