Статии

Мястото където можете да научите повече за CRM бизнес решенията – анализи, мнения, новини и предстоящи събития.

06 юли 2018

Как лесно да подобрите Вашият дигитален маркетинг

В последно време терминът ” маркетинг автоматизация ” стана изключително популярен и това не е никак случайно. В последните години традиционният маркетинг промени коренно лицето си. С навлизането на новите технологии интернет пространството стана неизменна част от живота ни. Хората прекарват голяма част от ежедневието си общувайки и сърфирайки в интернет. Тук те завързват приятелства, но също така и търсят информация за нещата, които ги интересуват. Тук правят и своите покупки. Доказано е, че дори човек да пазарува в реален магазин, той вече е направил своя избор и е изградил мнение още преди да посети магазина, а именно чрез проучване в интернет (търсене в Google, форуми и групи в социалните мрежи). Това наложи и маркетингът да се дигитализира. Един от мощните му инструменти са платформите за автоматизация на маркетинга. Те поддържат богат набор от функции, с чиято помощ всеки не професионалист може успешно да управлява своят дигитален маркетинг. Те не са само за маркетинг експерти, те са предназначени и за хора с не големи познания в областта , но твърдо убедени, че интернет е мястото, където могат да привлекат повече клиенти и осъзнали, че традиционните канали вече не работят толкова добре.

Основни функции на платформите за маркетинг автоматизация са:

  • Провеждане на автоматизирани дигитални маркетинг кампании.
  • Проследяване на посещения на уеб страници.
  • Маркетингови кампании за комуникация с потенциални клиенти, които предприемат действия в зависимост от индивидуалните активностите на всеки отделен клиент.
  • Email маркетинг.
  • Генериране на запитвания – чрез специализирани уеб страници, контактни форми и анкети.
  • Интеграция със страници в социални медии като Facebook и LinkedIn.
  • Scoring (правила за категоризация) на потенциални клиенти, в зависимост от техните активности в дигиталното пространство.
  • Изпращане на данни за потенциални клиенти към търговки екип при удовлетворяване на зададени критерии.
  • Подробни анализи и справки.
  • CRM и други интеграции.

Какво ще постигнеш, чрез платформата за маркетинг автоматизация:

Разпознаваемост на бранд
Генериране на повече и по-качествени потенциални клиенти
Лоялност на клиентите

Бизлинк като лидер в предлагането и разработката на IT технологии подпомагащи бизнеса, е добавил в своето продуктово портфолио следните платформи за Маркетинг Автоматизация:

Act-onнаучете повече за нея тук.
Mautic – научете повече за нея тук

Обърнете се към експертите на Бизлинк за да научите повече за всяка от платформите и да изберете най-подходящата за вас.

И запомнете платформите за Маркетинг Автоматизация са много повече от добрия стар Email маркетинг и са предназначени за всеки, не са само за маркетинг експертите.

Как лесно да подобрите Вашият дигитален маркетинг
Предишна публикация Следваща публикация