Статии

Мястото където можете да научите повече за CRM бизнес решенията – анализи, мнения, новини и предстоящи събития.

19 януари 2018

Как да извлечете максимума от справките и електронните табла в SugarCRM

Една от най-полезните функции на SugarCRM е възможността да създавате и персонализирате справки и електронни табла. Справките в Sugar ви позволяват да събирате данни от различните раздели на CRM платформата, за да извлечете ценна информация за профили, дейности, кампании и др. Интелигентното електронно табло на Sugar показва различни модули свързани с историята, активността, показателите и други аспекти на бизнеса Ви. Всеки от тях може да бъде персонализиран Ето някои основни съвети как да използвате максимално тези функции, така че да увеличите знанията, ефективността и успеха си чрез SugarCRM.

Поставяне на ясна цел

Преди всичко трябва да определите каква информация искате да генерирате. Каква ще бъде най-подходящата и полезна за конкретни хора и отдели? Например търговците могат да бъдат мотивирани от инструменти, които им позволяват да сравняват представянето си с колегите си и да видят как те са съизмерими, докато маркетинг специалистите се нуждаят от съвсем различна информация. С други думи, всеки служител и отдел има различни нужди и това трябва да се има в предвид при създаването на справки и електронни табла в CRM-a.

Начертайте структурата предварително

След като знаете каква информация ви е необходима, вие можете да определите параметрите: колко справки, електронни табла и dashlet-и да създадете. За да постигнете целите си е необходимо да генерирате достатъчно информация, но твърде много параметри могат да създадат ненужно объркване. Поддържайте ги семпли и прости и никога не забравяйте конкретните си бизнес цели. След като определите подходящия брой инструменти, за да имате ясна организация създайте проста и специфична система за именуване. Този период също е подходящ и да решите кои служители ще имат достъп до справките и електронните табла.

Изберете най-подходящия модел

След като вече сте определили целите, параметрите и структурата , можете да започнете със създаването на справката. Първо е необходимо да изберете какъв тип ще е тя. Направете избора си в зависимост от това кой е най-уместния за вашите нужди. SugarCRM предлага няколко опции, всяка от които е подходяща за определени типове информация. Повече за това как да използвате всеки вид справка можете да научите като се свържете с консултантите и съпорт екипа на Бизлинк.

Изберете най-полезните dashlet-и

Можете да персонализирате елементите, които се показват на всяко електронно табло, което създавате. SugarCRM предлага голямо разнообразие от опции за корпоративни клиенти, което дава възможност да се разберат всички аспекти на вашия бизнес. Електронното табло по подразбиране включва определени dashlet-и, като “История” и “Планирани дейности”. Някои други често използвани опции са List View (списък на записите за конкретен модул) и Active Tasks / Inactive Tasks (показват активни и завършени задачи). Има и още много други полезни модули, които са описани в ръководството на SugarCRM.

Защо да използваме електронни табла и справки?

След като знаете как да извлечете максимума от тези функции на SugarCRM, можете да очаквате да видите положителни дългосрочни резултати. Потребителите на Sugar, които се възползват пълноценно от справките и електронните табла, получават по-добро разбиране за това, как тяхната фирма се развива с течение на времето. Прилагайки тези прости стратегии, вие можете да получите по-добра представа за взаимоотношенията ви с клиентите, като същевременно управлявате своя собствен работен процес. Продължете да експериментирате с различни типове справки, електронни табла и дашлети, за да намерите конфигурацията, която най-добре отговаря на вашите нужди и не се страхувайте да се вдъхновявате от други компании – най-добрите стратегии често са тези, които комбинират досега доказани методи с иновативни нови идеи.

Как да извлечете максимума от справките и електронните табла в SugarCRM
Предишна публикация Следваща публикация